10:00-10:10  Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület    
Néptánc
A Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület több mint 10 éve működik Márkón. A három gyermek és két felnőtt csoportban közel száz fő táncol.

10:15-10:25 IlcsiDance Táncsportegyesület     
német nemzetiségi tánccsokor  Körtáncok, Udvarolni jöttem
23 éve Ajka térségét képviseli Kolontártól Kislődig az IlcsiDance egyesület.  Német nemzetiségi hagyományőrző táncegyüttese szenior és gyermek csoportjai adnak elő egy vidám sváb tánccsokrot. Az együttes vezetője,koreográfusa, UPDF versenybíró: Bakler Ildikó
Számos hazai és nemzetközi versenyen indulnak, megkapták  a legjobb csapatnak járó díjat és legutóbbi versenyükről is több arany éremmel tértek haza és elhozták a legjobb táncosnak járó különdíjat is.

10:30-10:40 Cholnoky Nyugdíjas Klub Party tánc Csoport
Party táncok Elvis Presley dalaira
A veszprémi Cholnoky Nyugdíjas Klub Party táncosai következnek. Csapatuk tagjai imádnak táncolni és táncukkal másokat szórakoztatni. Most Elvis Presley dalaira mutatják be táncaikat, parti módra. Elvis zenéjének színességét mutatja, hogy a legkülönbözőbb stílusú táncokhoz is megtalálhatjuk a megfelelő dalt.
A táncokat betanította és részben koreografálta Szabó Lajosné Hajni.

10:45-10:55 SEGWAY DANCE  Gyermek mozgás csoport
zenés formáció
A veszprémi városrészben, Gyulafirátóton működik a gyerekek számára a Segway Dance Mozgáscsoport.
A segway kerekes járművei nagyon divatossá váltak az elmúlt évben, sokan használják azokat. Ezt a technológiát használja ki a csoport, ahol egyre több merész gyermek tanulja meg a fejlett hoverboard táncmozdulatokat és trükköket. Az újonnan alakult csoportban lehetőség nyílik a hoverboard megismerésére és a biztonságos használatára. A bátrabbak, elszántabbak csodálatos trükköket, mozdulatokat tanulhatnak.

11.00-11:10 Magic Dance Sportegyesület
Show és látvány tánc
A tánccsoportunk küldetése, hogy tagjai részére a modern és divattánc lehetőségek széles körének biztosításával segítsük elő egészségük megóvását, társadalmi öntevékenységüket és ezzel a közösségi élet kibontakoztatását.
A csoportunk elsősorban Show- és látványtánccal foglalkozik modern tánc alapokra fektetve. A gyerekek több fajta táncstílussal és különböző tánctechnikával ismerkednek meg az órákon, hogy minél színvonalasabb koreográfiákat mutathassunk be a közönségnek.
Kedvenc idézetük:
„… fejezd ki tánccal mindazt az energiát, ami felszabadult benned. Az egész tested tele lesz energiával, hagyd, hogy ez az energia a táncon keresztül fejeződjön ki. Igen fontos a tánc …” (Osho) 

11:15-11:25 Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete
Mozgássérültek Örömtánca

11:30.-11:40 Cholnoky Nyugdíjas Klub Néptánc Csoport
Táncok a Bakonyból
A 32 éves veszprémi Cholnoky Nyugdíjas Klub 15 éve alakult néptánc csoportjában jelenleg 12 fő táncol, örvendetes, hogy mostanában új tagokkal is bővült a csoport. Sok sikeres fellépésük volt már, két alkalommal Németországban Kösching városában is. Rendszeresen részt vettek az Életet az Éveknek országos, és regionális rendezvényein és egyéb rendezvényeken (pl. Balatonfüred, Balatonalmádi, Csopak, Herend, Kislőd, Városlőd, Civil nap, és Veszprémben sok helyen), fellépéseiket számos oklevéllel jutalmazták. Harmonikus, szorgalmas csoport, szívesen táncolnak együtt.

11:45-11-55 Rátót Mátyás Nyugdíjasklub
Prózai műfaj: Paródia
A gyulafirátóti Rátót Mátyás Nyugdíjasklub 1988-ban alakult .  Az elmúlt 35 évben a klub kulturális, hagyományőrző tevékenysége igen változatos és sikeres volt.
Jelenlegi létszámunk 25 fő. Célunk  együtt tartani a csapatot lehetőségeink szerint minél tartalmasabb, izgalmas, vidám programok szervezésével.

12:00-12:10 Cholnoky Nyugdíjas Klub Country Tánccsoport           
Klasszikus country táncok
Több mint egy éve alakult a csoport, de már számos fellépés van mögöttük. A klasszikus country zenére táncolják az autentikus koreográfiát. A táncokat Jurics Edit és Jurics Imre tanították be.
Fogadjátok őket szeretettel.

12:15-12:25 Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar          
PETŐFI 200 MAGYAR DALOK TÁROGATÓN
Petőfi Sándor (1823-1849) verseiből majd félezer zenemű született a költő halála utáni 174 év alatt. Számos közülük népdallá lett. Több költeményére a nép a maga módján énekelt dallamot. A programunk megvalósításának az a fő célja, hogy minél szélesebb körben tegyük ismertté, és zenei élmény forrásává a tárogató zene találkozását az ifjúsággal, a közönséggel.

12:30-12:40 Cholnoky Nyugdíjas Klub Énekkara  
Bakonyi népdalok
A Klein Béláné elnökletével működő Veszprémi Cholnoky Nyugdíjas Klub énekkara 29 éve alakult, jelenleg 12 fő klubtagunk kórustag. Főként népdalokat, de katonadalokat, egyházi énekeket is énekelnek. Az évek során sokat szerepeltek már a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Egyesülete által meghirdetett dalos találkozókon (pl. Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Veszprémben, szenior találkozón Városlődön), Zircen az apátsági templomban megtartott kórustalálkozókon, vagy éppen Veszprémfajszon szintén a templomban megtartott Mária napi áhítaton. Mai műsorukban bakonyi népdalokat adnak elő. Az énekkar vezetője Fogarasi Istvánné Zsóka.

12:45-12:55 Ezerarcú Bónusz Szenior Klub      
Örömtánc
Az Ezerarcú Bónusz Szenior klub örömtánc csoportvezetője Helmeczi Zsuzsa , 3 éve tartja óráit a klubban. Sikerét bizonyítja, hogy a foglakozásokon 40-50 klubtagunk vesz rész. Itt most az Őket képviselő fellépők kis csapata ad ízelítőt az örömtáncok színes világából.

12:55-13:10 Táborállás Daloskör           
Petőfi Sándor megzenésített versek és balatoni dalok
A Táborállás Daloskör 1995-ben alakult. Jelenleg 16 fővel heti egyszer készülünk, nevünkhöz hűen régi, őseinktől ránk-maradt hagyományokat megőrizve katonadalok, népdalok, hazafias és mai élő népi kultúránk megismertetésére, továbbadására.

13:10-13:25 Stúber Gyöngyi – professzionális orientális táncos, előadó és oktató         
hastánc bemutató
Stúber Gyöngyi világ verseny nyertes profi hastáncos, több mint 15 éve foglalkozik orientális táncokkal. Itthon és külföldön egyaránt keresett előadó és oktató. Műsorait széles körben lehet megtekinteni: hivatalos és magán rendezvényeken, gálaesteken. Hastánc órái elérhetőek Veszprémben és Budapesten egyaránt.

13:25-13:40 Ezerarcú Bónusz Szenior Klub      
Társastánc
Az Ezerarcú Bónusz Szenior Klub legújabb tánccsoportja az 1 hónapja megalakult társastánc csoportja mutatkozik be. Oktatójuk Mihály Barbara táncoktató. Óráin 40-50 fő vesz részt, most a tánccsoport kis csapata az első közös színpadi fellépésük alkalmából ízelítőt ad a keringők világából, és latin-amerikai táncokból.

13:40-13:55 RITMUS Művészeti Egyesület
tánc bemutató
A RITMUS Művészeti Egyesület már 2003 óta színesíti Veszprém civil egyesületeinek sorát.
Az eredetileg mazsorett, társastánc és hastánc műfajokat felsorakoztató egyesület mindig üde fénypontja volt a Civil Nap-nak. Mivel az egyesület vezetője és tánctanára elköltözött Veszprémből, így a csoportok aktív működése megszűnt. Ma a Drágakövek hastánc csoport 3 tagjától egy olyan különleges produkciót láthatnak, ami az utolsó közösen megtanult koreográfia volt, de színpadon, közönség elött már nem volt alkalmuk eltáncolni. A mai alkalomra azonban a technika segítségével online videó próbákon küzdötték le a távolságot és elevenítették fel a koreográfia bonyolult lépéseit. Fogadják őket szeretettel!
A színpadon Borda Erzsébet, Hotváth Gvendolin és a csoport vezetője: Arany Szilvia

13:55-14:10 Ládonyi Borbála      
Hastánc performansz
A női mozgás és egészség megszállott kutatója. Jóga és tánc óráin abban tud segíteni, hogy a mozgás újra örömet és töltődést jelentsen – még a rohanó hétköznapokon is.
Fogadják szeretettel Ládonyi Borit, aki szerint minden nő csípőjében ott rejlenek a hastánc fondorlatos mozdulatai.

14:10-15:00 Köszöntő, díjátadó, eredményhirdetés             

  • Szalay-Bobrovniczky Vince (Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár) – Köszöntő beszéd
  • Halászlé főző verseny eredményhirdetés
  • Pro Civitate díj átadás

15:00-15:15 DNIPRO ORSZÁGOS UKRÁN KULTURÁLIS EGYESÜLET
ukrán népdalok
2 ukrán nép dalt adunk elő ukrán és magyar nyelven , elöadja Jákói Bernadett és Chervona Halina

15:15-15:25 Ezerarcú bónusz Szenior Klub      
Népek tánca
Dr. Tímár Lajos Pro Urbe díjas oktatójuk vezetésével 5 éve táncol töretlen sikerrel, lelkesedéssel az Ezerarcú Bónusz Szenior klub Népek tánca csoportja. Óráin 40-50 fő vesz részt. Mos azt Őket képviselők kis csapata mutat be  válogatást a népek tánca színes  világából.

15:30-15:45 Bakos Árpád 
Koboz koncert
Zeneszerzői és előadói munkája mellett mindig is fontos volt számára a közösségépítés. A több évtizedes pályája során volt, mikor hivatásszerűen és volt mikor önkéntes alapon végezte ezt a munkát. Veszprém városához több, mint húsz éves munka és baráti kapcsolat fűzi.

15:50-16:10 Bűvész előadás – Ricsix bűvész
Készen álltok a varázslatra?
Hiszen Kiss Richárd bűvész a szemetek előtt fog tárgyakat lebegtetni és átváltozni őket majd eltüntetni . A gondolatotokban olvasni, vagy pontosan megjósolni a jövőt.
A legvarázslatosabb előadás lesz, amit valaha láttál.
Lépett már fel a Fővárosi Nagycirkuszban, Hungexpo Nagyszínpadán több ezer ember előtt. 2020-ban Színpadi előadásért országos bűvész versenyen Bronz varázspálca díjas bűvész lett.
Ez a műsor gazdag izgalomban, teljesen meghökkentő, és humoros, a közönség interaktívan részt vesz az előadásban.

16:15-16:55  Lásho Lecsó együttes  a nagyszínpadon        
Magyarországi cigány népdalfeldolgozások
A héttagú, nagyrészt várpalotai és környéki Lásho Lecsó együttes 15 éve alakult, autentikus magyar és erdélyi cigány népzenét játszik magyar, lovári és beás nyelven. 
Hűen mutatják be a cigány zenei kultúrát – zenéjükkel hozzájárulva a hazai cigányság kultúrájának jobb megismertetéséhez, ezáltal egymás kölcsönös megbecsüléséhez.
Rendszeresen adnak önálló koncerteket, különböző fesztiválokon vesznek részt. Muzsikájukkal Lengyelországban és Németországban is sikert arattak. 

18:00 – 19:30 Rulett Együttes a nagyszínpadon

A RULETT együttes Magyarország egyik legkeresettebb 5 fős rendezvényzenekara. Együttesünk bulizós, pörgős, hangulatos, igényes élő zenét játszó zenekar, az elmúlt évek és napjaink legjobb külföldi és magyar slágereivel! Zenekarunk tagjai, képzett zenészek, akik már több száz alkalommal szórakoztatták a nagyérdemű közönséget fergeteges bulikon.
A Rulett Együttes 1972-ben alakult. A több mint 45 év alatt az ország különböző pontjain voltunk és vagyunk meghívott előadók színvonalas rendezvényeken, sőt nagy elismerésünkre egyre többször keresnek meg bennünket a határon túlról is.

20:00 – 22:00 Honeybeast zenekar a nagyszínpadon

A zenekar 2005-ben alakult Szegeden. 2009-ben megjelent a Parazita, amire felfigyelt az MTV Hungary és az MR2-Petőfi Rádió. Az első igazi átütő sikert 2010-ben a „Portugál” című Dal hozta meg.
2011-2012 a nagy változások időszaka. A jazz-énekesnő Tarján Zsófia csatlakozott a formációhoz. Így készült el második lemezük, mely 2014 őszén jelent meg a Gold Record kiadó gondozásában. A lemez címadó dalához, „A legnagyobb hős”-höz, ami A Dal döntőjébe is bejutott, egy nagysikerű animációs klip készült Zsófi rajzaival. A lemez hanganyagából több sláger is született, mint például az „Egyedül”, vagy a mai napig is a rádiókban hallható „Maradok” c. szerzemény.
A csapat két aranylemezzel is büszkélkedhet („A legnagyobb hős” és a „Bódottá”), dalaikat a közönség a teltházas koncerteken kívülről tudja. Különleges Symphoney előadásuk országszerte hatalmas sikert aratott. 2017-ben jelent meg albumuk „Súlytalan” címmel, ezt pedig az „Élet a Marson” követte egy évvel később.

Scroll to Top